onsdag den 18. april 2012

Opskrifter

Grønne deller J

Det skal du bruge:
450g. hakket kyllingekød
1 dl. Olivenolie
2 fed pillede hvidløg
1 stor pose spinat
1 lille løg, skrællet
1 spsk. Hakket basilikum
1 spsk. Hakket persille
Salt & peber
Evt. lidt Rasp eller havregryn

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200*c varmluft. Optø spinaten ved lav varme i en gryde. Kom løg og hvidløg i foodprocessoren og hak til meget fint. Tilsæt den nu optøede spinat, basilikum, persille, olie, salt og peber. Kør det på maskinen til grundigt blandet og hakket. Tilsæt det hakkede kyllingekød og kør ved lav hastighed, det skal blandes godt. Øs din grønne fars over i en skål, og rør evt. sammen med rasp eller havregryn hvis den er blevet for flydende i konsistensen. Form til mellem frikadelle størrelse og placer dellerne på en badeplade beklædt med bagepapir. Bages i ovnen 20-25min.


Solskinsmos J
Det skal du bruge:
1 kg. Skrællede kartofler
½-1 kg. Skrællede rå rødbeder
3 dl. Letmælk
50g. smør
Salt & peber

Sådan gør du:
Kartofler og rødbeder skrælles og vaskes. Kartoflerne skæres i store stykker/tern og rødbederne i små stykker/tern. Rødbederne er længere om at blive møre end kartoflerne og skæres derfor mindre for at blive hurtigere møre. Kartofler og rødbeder kommes i en gryde og hældes over med vand så det dækker og koges ca.20-25min. Ved middel varme.  Når grøntsagerne er kogt møre hældes vandet fra og kommes i en hård plast skål. I den stadig varme gryde smeltes smørret og mælken lunes sammen. Når smøren er smeltet hældes smør/mælke blandingen på grøntsagerne og der køres forsigtigt med en elektrisk håndmixer. Krydr godt med salt og peber.


Raw Food banankage J

Det skal du bruge:
100g. hasselnødder
150g. dadel uden sten
1 stor banan
1 stor spsk. Honning
100g. tørret banan
100g. grofthakkede valnødder
Evt. tørrede bananer til pynt

Sådan gør du:
Hasselnødder, dadler, banan, valnødder og tørrede bananer køres på en foodprocessor eller minihakker. Det kan gøres af flere omgange, hvis man ønsker at noget skal være finere/grovere end andet, for at give den ønskede struktur. Det hele hældes i en skål og blandes meget omhyggeligt og grundigt med honning. Kommes i et lille fad, filmes og står i køleskabet et døgns tid. Skæres i ønskede stykker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar